Balkonhek verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

makelaar Roosendaal

Een balkonhek is verkrijgbaar in standaard maten of wordt voor je balkon geheel op maat gemaakt. Het hekwerk kan worden gemaakt van verschillende materialen zoals staal, aluminium, RVS en ‘glas’. Met glashekken kun je optimaal van het uitzicht genieten. Deze glashekken zijn standaard voorzien van veiligheidsglas met een dubbele ruit en folie. De dikte van het glas is afhankelijk van jouw wensen, het type hekwerk, de hoogte van het balkon en de plaats van toepassing. Met de plaats van toepassing wordt bedoeld de  windrichting waarop het balkon ligt want hoe meer het hekwerk bloot staat aan wind- en weersinvloeden hoe dikker glas is dat wordt toegepast. Bij glashekwerken kun je kiezen uit vier hoofdtypes:

·         Met de glasplaat voor de palen

·         Met de glasplaat tussen de balusterpalen

·         Met de glasplaat geklemd tussen de zijkanten

·         Met de glasplaat aan de onderzijde ingeklemd

Welk balkonhek past bij jouw woning of appartement

Naast glashekwerken is een balkonhek met spijlen het meest verkocht. De glashekwerken worden vaak geplaatst bij appartementen terwijl een spijlen hekwerk vaker wordt geplaatst bij woningen met een balkon. Naast glas en spijlen kun je ook kiezen voor een hekwerk met lamellen of strippen. Bij een hekwerk met spijlen eist het bouwbesluit dat de spijlen minimaal 110 mm uit elkaar staan, dichter op elkaar is wel toegestaan. De spijlen zijn rechthoekig en zijn 15 mm dik en 30 mm breed. Het hekwerk wordt standaard geleverd in geanodiseerd aluminium, maar is ook leverbaar in elke RAL-kleur. Je kunt het hekwerk helemaal naar eigen zin samenstellen. Zo kun je kiezen voor een standaard afgeronde handregel, een hardhouten handregel of een losgekoppelde handregel waarbij er ruimte is tussen hek en handregel. De minimale hoogte van een hekwerk is één meter, hoger is wel mogelijk.

Hekwerken die het meest worden verkocht

Een balkonhek is in meerdere soorten en uitvoeringen verkrijgbaar. De meest verkochte hekwerken zijn het spijlenhekwerk en glashekwerken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hekwerk voorzien van strippen of lamellen. Striphekwerken worden vaak gebruikt als Frans balkonhekwerk, maar zijn ook heel goed toepasbaar bij een balkon. Een striphekwerk heeft strakke lijnen waardoor het hekwerk, als je ervoor staat, veel doorkijk biedt terwijl het, wanneer je er van de zijkant tegen kijkt, erg gesloten lijkt. Dit is het zogeheten waaiereffect. De strippen zijn 10 mm dik en 48 mm breed en mogen volgens het bouwbesluit maximaal 110 mm uit elkaar geplaatst worden. Deze afstand mag uiteraard wel kleiner zijn. Ook deze hekwerken zijn standaard verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in aluminium met poedercoating en elke standaard RAL-kleur. Naast de standaard maten is ook een striphekwerk op maat verkrijgbaar.

Een hekwerk voor elk balkon

Zoals gezegd kun je voor je balkon een standaard hekwerk bestellen. Daarnaast zijn alle hekwerken ook op maat te maken. Bij op maat gemaakt wordt niet allen de maat van het hekwerk bedoeld. Je kunt zelf je hekwerk samenstellen uit diverse onderdelen. Zo krijg je, ondanks een standaard maat, toch een uniek hekwerk. Kies eerst uit welk soort hekwerk past bij jouw balkon, spijlen, lamellen, strippen of glas. Daarna kun je kiezen uit baluster types en dekregels.