Welke materialen golfplaten zijn er?

verzekeringen NHP

Wanneer je op zoek bent naar een dakbedekking die waterdicht is, kom je al snel uit bij de welbekende golfplaten van daglichtdirect. Deze golfplaten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld PVC golfplaten maar kan je polyester golfplaten kopen. Bij veel specialisten kan je kiezen tussen de verschillende soorten golfplaten, waardoor je precies de juiste krijgt voor jouw dak. 

Waarom een golfplaat?

Veel dakbedekkingen zijn helaas aardig duur. Golfplaten van daglichtdirect daarentegen zijn een stuk goedkoper en werken ideaal als waterdichte dakbedekking. De golven welke in de verschillende golfplaten zitten, zorgen ervoor dat het een sterk geheeld is en dat water makkelijk kan worden afgevoerd. Ook is de plaat hierdoor veel beter bestand tegen bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden. 

Wanneer je een volledig nieuw huis gaat bouwen, kies je meestal niet direct voor golfplaten, maar wanneer je een stal gaat bouwen kan je bijvoorbeeld wel polyester golfplaten kopen. Over het algemeen worden golfplaten van daglichtdirect voornamelijk gebruikt voor een eenvoudigere constructie zoals een tuinhuisje, schuur, of dus de stal waarover net gesproken werd. 

Verschillende soorten golfplaten

Zoals hierboven ook al geschreven was zijn er aardig wat verschillende soorten en maten van golfplaten beschikbaar. Zo kan je kiezen voor eternit golfplaten, PVC golfplaten, maar ook kun je polyester golfplaten kopen. PVC golfplaten hebben als voordeel dat ze relatief goedkoop zijn, resistent tegen chemicaliën en zuren zijn en ook nog eens een goede lichtdoorlatendheid hebben. Dit is dus perfect wanneer je wil dat het zonlicht van buiten ook binnen in jouw constructie kan komen. Eternit golfplaten daarentegen zijn juist brandveilig, roestvrij en hebben een beschermende coating. Daarnaast ventileren deze golfplaten goed, en zorgen ze ervoor dat er maar weinig geluid naar buiten en naar binnen kan komen door het dak. Ook kun je ervoor kiezen om de golfplaten precies op maat te laten maken, zodat ze precies zullen passen op de plek waar jij ze wil installeren.