Waarom veiligheidsbeslag?

veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag wordt ook wel anti-kerntrekbeslag genoemd. In deze blog zullen we kort uitleggen wat veiligheidsbeslag is en waarom het nou zo belangrijk is dat je dit op je buitendeuren monteert of laat monteren.

veiligheidsbeslag

Wat is veiligheidsbeslag

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je je buitendeuren zoals je voor- en achterdeur goed beveiligd tegen inbrekers. Een manier om dit te doen is door goede sloten op je deuren te zetten. Met ‘goede’ sloten bedoelen we hier cilindersloten met een SKG2 of SKG3 politiekeurmerk veilig wonen. Een manier om deze sloten te beveiligen is veiligheidsbeslag. Heb je wat oudere sloten of wil je je huidige sloten gewoon extra beveiligen? Dan is veiligheidsbeslag perfect voor jouw deuren!

Het beslag is op drie punten veiliger dan normaal beslag. Het eerste punt is dat veiligheidsbeslag voor het sleutelgat een stalen plaatje heeft waar alleen een sleutel doorheen past. Het is dus niet mogelijk om door middel van kerntrekken het slot uit de deur te trekken en de deur open te breken. Het tweede veilige punt is dat de schroeven om het beslag vast te zetten vanuit de binnenkant van de deur komen, er is dus niet de mogelijkheid om het beslag los te draaien vanuit buitenaf. Het derde veilige punt is dat veiligheidsbeslag een stuk dikker is, hierdoor is het niet mogelijk voor inbrekers om grip te krijgen op het cilinderslot en deze open te breken.

Waarom nou precies veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag beveiligd zoals eerder verteld de deur tegen het kerntrekken van het cilinderslot, dit is de belangrijkste reden waarom je veiligheidsbeslag zou moeten aanschaffen. Deze manier van inbreken wordt door de meeste inbrekers toegepast. Maar veiligheidsbeslag is ook heel erg herkenbaar, dit schrikt inbrekers bij het zien vaak al af!