De handen uit de mouwen met de juiste acrylaatkit

Veel mensen gaan zelf thuis klussen in plaats van een professioneel bedrijf in te huren. Als je een beetje handig aangelegd bent, gaat dit prima, vooral als je de juiste materialen hebt. Deze zullen je heel erg helpen met je klussen goed uit te voeren. Het is belangrijk dat je niet alleen de goede materialen hebt, maar ook van goede kwaliteit. Anders zal het eindresultaat lang niet zo goed zijn. Dit is niet anders dan met een acrylaatkit. Wil je meer weten over wat je kan doen met een acrylaatkit en waar je deze het beste wel en niet voor kan gebruiken? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we je er meer over. 

Waar kan je een acrylaatkit voor gebruiken?

Als eerst is het natuurlijk handig om te weten waar je zo’n kit precies voor kan gebruiken. Het is een afdichtkit en een lijmkit. Je kunt het dus gebruiken om dingen ermee te dichten. Je moet hierbij denken aan voegen en naden, maar ook kieren bij deur- en raamkozijnen. Daarnaast kun je ook vensterbanken ermee afkitten en wordt deze kit ook gebruikt voor klussen bij je trap, wanden of gipsplaten. Daarnaast kun je deze kit ook goed gebruiken bij het afkitten van je plinten. Het voordeel van acrylaatkit is dat het veel elasticiteit heeft en waardoor spullen goed op elkaar zitten. Dit is enorm handig als je producten wilt lijmen waar veel beweging in zit.

Buiten te gebruiken?

De gewone acrylaatkit is helaas niet buiten te gebruiken. Dit komt doordat de kit niet tegen water kan. Dus als het regent of vochtig weer is, zou alles wat je gekit hebt weer open gaan. Dit is niet alleen zonde van het werk, maar ook van het geld. Gelukkig is er iets op bedacht! Er zijn speciale kitten die je voor veel buitenklussen kan gebruiken. Deze kitten zijn waterbestendig en worden daardoor niet aangetast door de regen. Wel zo handig als je buiten iets gekit hebt natuurlijk. Met deze kitten kan je goed hout of metalen kozijnen afkitten. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste kit koopt voor de klussen die je moet doen. Het zou natuurlijk heel erg zonde zijn als je buiten iets wil kitten, maar de kit voor binnen hebt. 

Kan je over de acrylaatkit heen schilderen?

Stel je hebt je plinten gekit, maar de kit heeft een hele andere kleur dan de plinten zelf. Dit ziet er dan natuurlijk niet zo mooi uit. Wat moet je dan doen? Veel acrylaatkitten zijn gelukkig overschilderbaar. Dit betekent dat je met verf over de kit heen kan gaan om deze de juiste kleur te geven. Sommige acrylaatkitten kunnen meteen na aanbrengen overgeschilderd worden en andere moeten eerst een paar uur drogen. Als de verf namelijk niet droog genoeg is, kan de verf gaan kleven op de kit en krijg je geen egaal geschilderd oppervlak. Kijk dus goed op je acrylaatkit hoe lang je moet wachten totdat de kit helemaal opgedroogd is en begin dan pas met schilderen. 

Bestel online je kit, lijm, purschuim en toebehoren op Kitxpert.nl.