Waarom kiezen voor een douchewand?

Een douchewand is echt een rage binnen interieur design. In vrijwel iedere moderne woning zit tegenwoordig een wand douche in plaats van een cabine of gordijnen. Dat komt omdat deze er niet alleen zorgt voor een moderne uitstraling zorgt, maar ook vele praktische voordelen heeft. 

Creëer een inloopdouche met een enkele douchewand

Een douchewand werkt hartstikke simpel: een glazen wand wordt aan een muur gemonteerd en vormt zo een inloopdouche. Er kan ook gekozen worden voor twee douchewanden of een wand die kan worden opengeklapt, het ligt er maar net aan wat in jouw badkamer past. 

Een open douche zorgt voor veel ruimte in je badkamer, doordat je niet langer plaats hoeft vrij te maken voor een volledige cabine. Voor kleine badkamers is dit echt ideaal! Bovendien is een douchewand een stuk goedkoper vergeleken met een douchecabine en is een inloopdouche toegankelijker voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo hoeven ze geen rekening te houden met vervelende opstapjes, want deze zijn niet aanwezig bij een inloopdouche met douche wand. 

Een douche aan de wand saai? Dat hoeft helemaal niet!

In het algemeen zijn douchewanden van glas gemaakt. Als je gaat voor een glazen douchewand, kun je uiteraard kiezen voor een heldere afwerking. Dit is standaard, maar het laat je badkamer wel ruimtelijker ogen. Als je meer ruimte wilt creëren in je badkamer, dat is het kiezen voor helder glas een goede optie. Verder kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld rookglas of melkglas, om zo iets meer privacy te geven aan de douche. 

Omdat zo’n wand een enkele glaswand is, zou je misschien denken dat dit nogal saai eruit komt te zien. Niets is minder waar! Douchewanden komen namelijk in allerlei soorten, in verschillende hoogtes en van ander materiaal. Mocht je iets creatievers zoeken, dan zijn er bijvoorbeeld ook wanden van marmer of andere mooie afwerkingen. Er bestaan zelfs douchewanden waarin led-verlichting verwerkt is! 

Een wand met douche is mooi én praktisch

Natuurlijk kun je ook objecten bevestigen aan de douche die meer een praktische functie vervullen. Denk bijvoorbeeld aan een klein bakje waar je je shampoo en andere douche spullen in kwijt kan, of een handvat waar je je aan vast kan houden als je slecht ter been bent. De meeste douchewanden bestaan namelijk uit verhard veiligheidsglas van minimaal acht millimeter, dus het kan flink wat verduren. Zo biedt een enkele wand flink wat bescherming. 

Bovendien is het erg makkelijk schoon te maken. Ten eerste is het glas vaak afgewerkt met anti-kalk, zodat de wand lange tijd glashelder zal blijven en er geen onzuiverheden zullen ontstaan. Een inloopdouche is daarnaast makkelijk schoon te krijgen doordat het allemaal open is. Het is niet nodig om te worstelen met het schoon krijgen van vervelende kleine kiertjes en gaatjes, omdat ze er simpelweg niet zijn! Bovendien kan de douche goed doorluchten aangezien er geen volledige afsluiting is, wat het groeien van schimmel en ontstaan van kalk ook beduidend tegenhoudt. 


Zoals je leest brengt een douchewand vele voordelen met zich mee. Is je douche aan vervanging toe, overweeg dan Douche Concurrent!