De beste koelkast vinden

De noodzaak dat mensen het hun voorraad eten op moesten slaan in de kelder is gelukkig allang verleden tijd. Tegenwoordig kunnen we het eten voor de hele week of maand vers en koud houden in de koelkast en in het vriesvak kun je het soms wel jaren goed houden. Wanneer je voor het eerst een ijskast gaat kopen kan het keuzeaanbod best wel verwarrend zijn. Maar ook als je een nieuwe ijskast moet aanschaffen kan het zijn dat je bang bent de verkeerde keuze te maken.

Witgoed aanbiedingen
Waarschijnlijk ga je op zoek naar de koelkast aanbiedingen. Meestal kan het kopen van een nieuwe ijskast niet lang wachten. Je hebt niet lang de tijd om naar aanbiedingen te zoeken en zal dus waarschijnlijk kiezen voor de aanbieding die beste is en ook het dichtst in de buurt. Of, omdat er tegenwoordig ook gratis bezorging is bij veel winkels, zal je waarschijnlijk kijken naar de goedkoopste koelkast online. Het voordeel is dat je dan vaak bedenktijd hebt en binnen 14 dagen nog kunt ruilen.

Zuinige koelkast: 100 euro besparen

Koelkast kopen
Heb je een ruimer budget om in één keer te besteden? Kijk dan ook goed naar de energielabel. Want als je nu een goedkope ijskast koopt die energieklasse D heeft en dus heel veel energie verbruikt, dan kan het zijn dat dit uiteindelijk juist duurkoop is en je er later spijt van krijgt. Want het kan bijvoorbeeld wel 100 euro per jaar schelen met een A+++ koelkast.   Wanneer je die paar honderd euro extra kunt missen, loont de investering dus.