Decoratieve verlichting: hoe LED-strips gebruiken?

Verlichting met LED strips is een trend die steeds meer aanhangers krijgt. De populariteit is te danken aan de aanzienlijke energie-efficiëntie en het brede scala van gebruiksmogelijkheden.

LED strips kunnen op verschillende plaatsen in jouw kamer worden geïnstalleerd en deze zo verrijken met decoratieve verlichtingselementen. Wil je weten hoe je dit moet doen?

In dit artikel presenteren wij mogelijke combinaties met het gebruik van LED strip van INTOLED. Kijk hier eens naar!

Het keukenwerkblad accentueren

Een aanrecht is een plaats waar vaak niet genoeg licht is. Daarom besluiten steeds meer mensen om deze te verlichten met LED strips.

Op die manier lost je het probleem van onderbelichting op. Bovendien is een eenvoudige en minimalistische lichtlijn een geweldig idee om jouw keuken te versieren. Stem de lichte kleur af op de kleur van de keuken en geniet van het prachtige moderne design.

Zet de spiegel, de badkuip en andere badkamerelementen in de kijker

Als je de decoratie van jouw badkamer wilt vernieuwen, kies dan voor LED strips. Je kunt hem op vele plaatsen gebruiken – badkuip, spiegel, plafond en nog veel meer.

In tegenstelling tot de keuken moeten LED strips in de badkamer echter bestand zijn tegen omstandigheden zoals vochtigheid, stoom, waterspatten. Controleer daarom bij het kiezen van een ledstrip of deze geschikt is voor deze locatie.

Markeer het plafond of de muur

Markeer het plafond of de muur in de woonkamer, de slaapkamer, de kinderkamer of de gang. Op deze manier voegt je een modern element toe aan jouw kamer en weet je zeker dat je een indrukwekkend effect zult creëren op jouw gasten.

Je kunt hier kiezen uit wit licht en gekleurd licht. Een andere optie zijn RGB-strips, die de muur of het plafond verlichten in blauw, groen of rood, of in een andere kleur, zijnde een mengeling daarvan.

Dit zijn slechts enkele van de mogelijke toepassingen van LED-verlichting in de decoratie. LED strips doen het ook goed in slaapkamers, kinderkamers of technische ruimtes.

Het is al vele jaren een oplossing die zorgt voor een hoge energie-efficiëntie, maar ook voor aantrekkingskracht. Steeds vaker gebruikt in slimme huizen vanwege de mogelijkheid om ze te dimmen en de kleur en intensiteit van het licht te veranderen.