Interessante technische ontwikkelen in en rondom je huis

Sinds iedereen gedurende de corona crisis veel thuis heeft gezeten is er een ontwikkeling geweest op het gebied van technische producten voor in en rondom huis. We bespreken een aantal interessante ontwikkelingen. Alvast een voorproefje zien? Klik hier

Trends en ontwikkelingen shutters 

Omdat het voor veel mensen steeds belangrijker wordt om onze ecologische voetafdruk in de gaten te houden en mogelijk te minimaliseren zijn er veel zonwering en isolerende producten op de markt gekomen. Want wanneer zon vanaf buitenaf zelf gereguleerd kan worden is het ook makkelijker om de temperatuur in huis zelf te regelen. En dit resulteert natuurlijk in een lagere energierekening en een lagere ecologische voetafdruk. Maar met welke producten kan dit? Trends en ontwikkelingen shutters zijn erg populair. Shutters zijn een soort van luxe luxaflex vaak gemaakt van hout. Dit product zorgt ervoor dat jij de hoeveelheid zon in huis goed kan reguleren en is een mooi product om te zien. Daarom worden deze shutters ook vaak wel als stijl item geplaatst in huis. Een nieuwe trend met veel voordelen! 

Trends en ontwikkelingen voor de schoonmaak 

Over de afgelopen jaren is er een boost geweest van technische ontwikkelingen op het gebied van schoonmaak in huis. Hiermee bedoelen we niet dat er nieuwe schoonmaakdoeken zijn ontwikkeld maar bedoelen we de elektrische stofzuigers en wand stofzuigers. We waren al bekend met de robot grasmaaier voor buiten maar dit fenomeen is nu dus ook verkrijgbaar in een stofzuiger model. Heb jij echt een hekel aan stofzuigen? Dan is deze nieuwe robot de nieuwe uitvinding voor in jouw woning. Wel moet je er rekening mee houden dat de robot door het huis gaat en dus wel aanwezig is. Maar dan levert jou dan wel weer op dat je niet meer hoeft stof te zuigen. 

Naast deze robot is er zelfs een soort stofzuiger op de markt gekomen die je niet in de kast hoeft te zetten maar die al ingebouwd zit in de woning. Ja geloof het of niet dit is tegenwoordig allemaal mogelijk. Deze soort stofzuiger is als het ware door het hele huis op meerdere locaties geplaatst zodat er ongemerkt stof wordt afgezogen via de plinten van de woning. Een iets minder luxe versie van deze ontwikkeling is 1 of 2 gaten ergens in het huis waar jij de stof hoop naar toe kan vegen. Dan wordt dat hier opgezogen. Op deze manier heb jij helemaal geen stofzuiger nodig en ben jij van deze vervelende klus af.