Afsluiten van een verzekering

verzekeringen NHP

Bij het afsluiten van een hypotheek kun je er vanuit gaan dat er ook een overlijdensrisicoverzekering nodig is, het verschilt per persoon hoe men denkt over een dergelijke verzekering. Ben je alleen dan zal je er niet zo snel over nadenken, heb je een gezin met kinderen dan wordt er eerder over nagedacht. Een huis kopen is een grote investering, de maandlasten moet na een overlijden ook nog betaald kunnen worden door de overgebleven partner. Verzekeringen NHP informeren je over de juiste verzekering om af te sluiten, een verzekering die iets toevoegt wanneer je deze nodig hebt.

Wat gebeurd er bij overlijden?

Je wilt natuurlijk wel weten wat er gebeurd als onverhoopt als er iemand komt te overlijden, in de meeste gevallen kan er een deel worden afgelost van de hypotheek. Omdat er een deel wegvalt van de hypotheek worden de maandlasten ook verlaagd, de partner die overblijft kan de hypotheek aflossen maandelijks en in het huis blijven wonen. Me verzekeringen NHP ben je ook wijzer als je alleen bent, je zadelt eventuele kinderen of nabestaanden niet op met een restschuld als je komt te overlijden.  De adviseurs van NHP.nl zitten voor je klaar om je op afstand te helpen met helder en duidelijk advies.

verzekeringen NHP

Is een verzekering een verplichting?

Een verzekering is in de meeste gevallen ook een verplichting bij het afsluiten van een hypotheek. De voorwaarden stellen dat er een overlijdensrisicoverzekering aanwezig moet zijn voor het afsluiten van een hypotheek, het kan zelfs zo zijn dat de bank medezeggenschap wil over het geld. Dit om te voorkomen dat het geld wel wordt gebruikt om de hypotheek af te lossen bij overlijden. Bij verzekeringen NHP kunnen ze je alle kleine lettertjes vertellen uit de voorwaarden. Heel vaak gaat dit gepaard met verpanding, op de website van NHP.nl lees je hier meer over.