Glas-in-loodramen

Glas-in-loodramen

Glas-in-loodramen: zo vindt u ze

Wilt u uw woning naar een hoger niveau tillen? En heeft u een relatief oud pand als woning, zoals een oud herenhuis uit de jaren 30? Dan zijn glas-in-loodramen misschien wel dé toevoeging voor uw huis! Ze zijn de afgelopen jaren weer zeer populair geworden, maar waar vindt u ze? Hoe komt u aan glas-in-loodramen? In dit blog vertellen we u meer over deze mooie raamsoort en waar u ze kunt vinden.

Herkomst van glas-in-loodramen

Glas-in-loodramen bestaan uit stukken gekleurd glas die met loodlijsten verbonden zijn. Glas-in-loodramen zijn eigenlijk ontstaan vanuit een beperking in mogelijkheden in een bepaalde tijd. Het was destijds, in de Romeinse tijd, nog niet mogelijk om grote stukken glas van één geheel te maken. Men gebruikte toen zelfs nog ijzer of hout. Pas in de middeleeuwen begonnen mensen lood te gebruiken. Daarbij werden ook mengsels van glas, zand en as gebruikt om het glas te kleuren. Eigenlijk is er sindsdien pas echt sprake van het glas in lood zoals we dat nu kennen.

Glas-in-loodramen in oude kerken en kloosters

Zodra u gaat zoeken naar echt glas-in-lood, vindt u ongetwijfeld winkels die ramen verkopen die uit oude kerken en kloosters komen. Deze hebben vaak een religieus karakter door afbeeldingen van heilige taferelen die erop staan. Maar als u goed zoekt, vindt u ook ongetwijfeld glas-in-lood dat bestaat uit kleurrijke ramen. Belangrijk om in het achterhoofd te houden, is dat het allemaal unieke raampartijen zijn. Het kan dus even duren voordat u glas-in-lood vindt dat precies bij uw wensen past.

Nieuw glas-in-lood

Gaat u liever voor moderne en nieuwe glas-in-lood ramen? Dat is zeker mogelijk! Er worden vandaag de dag namelijk nog steeds glas-in-loodramen gemaakt. Zelfs met moderne afbeeldingen. Er zijn in Nederland dan ook zeker glas-in-lood ateliers te vinden. Kijk dus goed rond voor een expert op dat gebied. . Meer woon- en stijltips voor uw interieur? Hou dan zeker ons blog goed in de gaten.