Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze altijd. Maar misschien wisten die mensen gewoon niet wat ze ervan moesten kopen. Als je waardevolle investeringen doet, kan geld wel degelijk bijdragen aan je geluksgevoel. Je kan beton cire kopen, bijvoorbeeld. Daarmee kan je huizen bouwen op een heel moderne manier, voor jezelf of om te verhuren. Ook kan je er een investeringsproject van maken. Je moet beton cire kopen als je een huis wil bekleden, want dat is nou eenmaal de beste manier om te beginnen met het project. Als je project uiteindelijk nergens op uitloopt, kan je het beton cire of metal stuc altijd nog doorverkopen aan iemand die er wel van aanpakken mee weet.

Geen verkwisting

Daarnaast kan je beton cire kopen niet als investering, maar gewoon uit verveling. Als je namelijk niet weet wat je moet, kan je gewoon kilo’s beton cire kopen. Veel mensen worden gek van te veel geld; ze weten niet wat ermee te doen. Dus verbrassen ze het: ze zetten in op voetbalwedstrijden, gaan veel te vaak naar het casino, of raken op een andere manier gokverslaafd. Dan is het beter om je geld te stoppen in beton cire, want dan kan dergelijke verkwisting je ook niet overkomen. Beton cire is wat dat betreft waardevaster dan veel andere dingen: je koopt het, en zolang daar je geld in zit, kan je niets anders met het geld doen. Op het moment dat je wil dat het vermogen dat je erin had gestopt weer vrijkomt, verkoop je je beton cire weer.

Record

Je zou het zelfs als een uitdaging kunnen zien om op deze manier de eerste beton cire miljonair ter wereld te worden. Toegeven, dat gaat niet makkelijk zijn, maar het kan wel degelijk. Wie weet kom je dan ook wel in het Guinness Book of Records als degene die kan zeggen: ik kon het meeste beton cire kopen en heb dat ook gedaan.