Behandeling wandtegels natuursteen

Behandeling wandtegels natuursteen

Zo behandel je wandtegels van natuursteen

Natuurstenen wandtegels zijn een prachtige en duurzame keuze voor het verfraaien van je interieur. Of je nu kiest voor marmer, graniet, leisteen of een ander type natuursteen, het is belangrijk om ze op de juiste manier te behandelen zodat ze hun schoonheid behouden en hun levensduur lang blijft. Daarom krijg je in dit blog van ons een paar handige tips voor natuursteen wandtegels behandelen.

Regelmatig schoonmaken

Ten eerste is het essentieel om de wandtegels natuursteen regelmatig schoon te maken. Gebruik een milde, pH-neutrale reiniger die speciaal is ontworpen voor natuursteen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze de tegels kunnen beschadigen. Reinig de tegels met een zachte doek of spons en spoel ze grondig af met schoon water. Om vlekken te voorkomen, is het aan te raden om vlekken direct te verwijderen. Natuursteen kan poreus zijn, dus het is belangrijk om te voorkomen dat vloeistoffen in de tegels trekken. Gebruik absorberende materialen zoals keukenpapier of een zachte doek om net ontstane vlekken zo snel mogelijk te verwijderen.

Afdichten

Het afdichten van natuurstenen wandtegels is een ander belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces. Afdichtmiddelen helpen de tegels te beschermen tegen vlekken en vocht. Raadpleeg de fabrikant of een professionele tegelzetter om het juiste type afdichtmiddel te kiezen dat geschikt is voor jouw specifieke soort natuursteen. Breng het afdichtmiddel gelijkmatig aan volgens de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat de tegels volledig droog zijn voordat je ze afdicht.

Krassen voorkomen

Het is ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om krassen op de tegels te voorkomen. Gebruik geen schurende materialen of harde borstels bij het schoonmaken, omdat deze krassen kunnen veroorzaken. Plaats meubels daarnaast niet direct tegen de natuursteen tegels aan.

Pas op met vocht

Tot slot, wees voorzichtig bij het gebruik van natuursteen in vochtige ruimtes, zoals badkamers. Zorg ervoor dat de tegels goed zijn afgedicht en voer regelmatig onderhoud uit om vochtproblemen te voorkomen. Droog natte oppervlakken na gebruik en ventileer de ruimte goed om schimmel- en meeldauw groei te voorkomen.

Meer tips

Meer huis-, tuin- en keukentips? Lees dan nog meer van onze interessante blogs vol met tips en andere wijsheden voor in huis.