Welke manieren zijn er om granito vloeren te behandelen?

Welke manieren zijn er om granito vloeren te behandelen?

Handige tips om je granito vloer lang als nieuw te houden

Granito vloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun duurzaamheid en mooie uitstraling. Ze zijn gemaakt van marmerkorrels en cement, waardoor ze een robuuste uitstraling hebben. Hoewel deze vloeren van nature slijtvast zijn, zijn er toch enkele goede manieren om het materiaal te behandelen en zo de levensduur te verlengen en de uitstraling te laten behouden. Enkele manieren om granito vloeren te behandelen hebben we hieronder uiteengezet.

Regelmatig reinigen

Het is belangrijk om granito vloeren regelmatig te reinigen om vuil en vlekken te voorkomen. Dit kan worden gedaan met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen die de afwerking van de vloer kunnen beschadigen.

Afdichten

Een afdichtmiddel kan worden aangebracht op granito vloeren om ze te beschermen tegen vlekken en vocht. Het afdichtmiddel moet worden aangebracht, nadat de vloer grondig is gereinigd en gedroogd. Een afdichtmiddel moet om de paar jaren opnieuw worden gedaan om de beschermende werking te behouden.

Granito polijsten

Polijsten kan de glans van granito vloeren herstellen en ze er weer als nieuw uit laten zien. De granito vloer behandelen kan worden gedaan door een professioneel bedrijf met een polijstmachine. Het polijsten moet worden gedaan nadat de vloer grondig is gereinigd.

Vloerreparatie

Zitten er scheuren of beschadigingen in de granito vloer? Dan moeten deze zo snel mogelijk worden gerepareerd om verdere schade te voorkomen. Ook dit kan worden gedaan door een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in granito vloerreparatie.

Regelmatig onderhoud

Om de levensduur van de vloer te verlengen, is regelmatig onderhoud belangrijk. Vermijd ook hierbij het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen en harde borstels die de afwerking van de vloer kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel om de vloer schoon te maken. Meer inspiratie blogs lezen over vloeren? Dat doe je hier.