Bolvormige boom in de tuin

boom-kopen

De bolacacia is een kleine boom met een kogelronde kroon, die zo’n 5 tot 6 meter hoog kan worden. Vaak is deze boom te vinden in lange rijen in velden of langs de weg. Doordat de boom een erg rechte stam heeft, is het makkelijk meerdere bolacacia’s naast elkaar te planten, en dit zal dan ook een nette uitstraling verzorgen. De bolacacia is de perfecte boom voor in een iets grotere tuin, omdat deze boom erg groot kan groeien. De boom moet tot 2 keer per jaar gesnoeid worden om de kogelronde vorm te behouden. Dit kan zelf gedaan worden, maar ook tuinbedrijven zijn hierin gespecialiseerd.

Planten komt met specificaties

Het planten van een bolacacia komt met de enige moeilijkheden. Omdat de bolaccacia erg breed kan groeien, is het van belang dat er een plek wordt uitgekozen waar de boom dus niet in de weg zal staan. De uiteindelijke hoogte van de boom is uiteraard afhankelijk van het groeiklimaat. Daarnaast kan de boom het beste geplant worden tijdens de vegetatie rust: van half november tot eind april. De temperaturen in de herfst en in de lente zullen uiteindelijk invloed hebben op het groeigedrag van de jonge bolacacia. Over het algemeen hoeft u de boom niet te wateren. Alleen in extreme droogtes kan dit van belang zijn.

Toepassingen in de tuin

Met behulp van bolacacia kan uw tuin er nog strakker en groener uit zien dan tevoren. Het is een idee om meerdere bolacacia’s aan te schaffen en deze in rechte lijn naast elkaar te planten. Ook kan een enkele boom dienen als middelpunt van de tuin, waarbij u de rest van de beplanting hier omheen zet. Dit soort beplanting kunnen bijvoorbeeld heggen of bloemen zijn. Als u de bomen langs het hekwerk in de tuin plaatst, kan de bolacacia zelfs zorgen als een heg en de inkijk van de buren verminderen. Bolacacia’s zijn leuk voor in de voor- en achtertuin. Daarnaast is een catalpa leuk voor in de tuin.