Dit zijn de voor- en nadelen van een Photinia Fraseri Red Robin

Photinia Fraseri Red Robin

Ben jij op zoek naar een mooie haag voor in de tuin? Er zijn honderden soorten om uit te kiezen. De Photinia Fraseri Red Robin is echter eentje die steeds meer wint aan populariteit. Je moet het wel aandurven om deze bijzondere plant in je tuin te zetten. Hij valt namelijk behoorlijk op.

De kleuren

Het meest unieke aan de Photinia Fraseri Red Robin is de kleuren. Daar dankt hij ook de naam Red Robin aan. De bladeren kunnen in bepaalde seizoenen dieprood kleuren wat ze ontzettend mooi maakt. Ze veranderen bovendien van kleur want op andere momenten in het jaar zijn ze meer brons met groen. Wil je altijd een spectaculaire haag? Dan is dit jouw plant. De Photinia Fraseri Red Robin is niet geschikt voor grijze muizen!

Photinia Fraseri Red Robin

Privacy met de Photinia Fraseri Red Robin

Sommige haagplanten zijn volledig dichtgegroeid. Dat wil zeggen dat je er helemaal niet doorheen kunt kijken. Dat geldt niet voor de Photinia Fraseri Red Robin. Je kunt er – als je je best zou doen – nog een beetje doorheen kijken. Daardoor heb je iets minder privacy dan bij andere haagplanten dus dat is iets om op te letten. Daar tegenover staat dat de Photinia Fraseri Red Robin minimaal onderhoud nodig heeft in vergelijking met andere exotische planten. 

Photinia Fraseri Red Robin

Andere haagplanten

Is deze plant toch een beetje te opvallend voor je of wil je gewoon een plant die nog minder onderhoud nodig heeft? Dan zijn er gelukkig nog veel meer opties om uit te kiezen die ideaal zijn voor ons klimaat.