Een citroen plant kopen

Wil je graag een citroen plant kopen maar weet je niet hoe je ervoor moet zorgen? Een citroenplant verzorgen is niet erg moeilijk. Zolang je de plant maar voorziet in zijn basisbehoeften. Citroenen laten groeien is een leuke bezigheid en kan zeer veel voldoening geven.

De beste plek voor je citroenboom

Citroenbomen zijn gevoeliger voor kou dan andere citrusbomen. Vanwege deze gevoeligheid voor kou, is het belangrijk om je boom aan de zuidkant van je huis te plaatsen. De bomen hebben daarnaast bescherming nodig tegen de vorst. De citroenboom dichtbij je huis planten is daarom een goed idee. De planten hebben daarnaast ook veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Wil je een citroen plant kopen voor in je huis? De citroenbomen zijn ook zeer geschikte kamerplanten en kunnen ook heel goed binnen groeien. Een bak of vat met een klein afvoersysteem en voldoende ruimte voor groei, vindt de boom heerlijk. Binnen kan een citroenboom een hoogte van wel 1.5 meter bereiken.

Je boom water en voeding geven

Ga je een citroen plant kopen, onthoud dan dat je citroenboom niet van natte voeten houdt en over dat ze over het algemeen niet veel water nodig hebben. Daarbij kan te veel water geven de boom kwetsbaar maken voor ziektes. Geef elke nieuw geplante citroenplant de eerste week, om de dag water. Na de eerste week kun je de plant twee maanden lang, een of twee keer week water geven. In de eerste twee jaar van de boom is het aan te raden om elke 5 dagen water te geven. Volwassen citroenbomen vinden het prettig om elke 7 tot 14 dagen water te krijgen.

Je citroenboom houdt van een licht zure grond dat water makkelijk afvoert. Houd de aarde gelijkmatig vochtig en bemest de grond als dat nodig is. Je boom groeit het makkelijkst bij een temperatuur van 21 graden overdag en 13 graden ´s nachts. Houd er rekening mee dat je boom in rust gaat bij een temperatuur lager dan 13 graden.