De juiste antislip oplossingen kiezen voor jouw situatie

Het kan je zomaar gebeuren: je loopt door je huis, kopje koffie in de hand, genietend van de rustige ochtend. En, plotseling, oeps! Een bijna-val op die verraderlijk gladde vloer herinnert je eraan hoe belangrijk het is om je huis veilig te houden. Het kiezen van de juiste antislip oplossingen is cruciaal, en gelukkig zijn er slimme en stijlvolle manieren om je ruimte veiliger te maken. Dit zijn er enkele:

1. Kies de juiste materialen 

Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Voor buitentoepassingen, zoals vlonders, zijn anti slip strips vlonder vanzelfsprekend een populaire keuze. Specifiek ontworpen om weerbestendig te zijn en uitstekende grip te bieden, zelfs om probleemloos overheen te lopen in natte omstandigheden.

 Voor binnengebruik zijn er uiteraard ook talloze opties, variërend van tapijten met antislip onderkant tot speciale coatings voor tegelvloeren.

2. Veiligheid en esthetiek 

Het mooie van moderne antislip oplossingen is dat ze naast hun veiligheid, ook zeer zeker esthetisch aantrekkelijk zijn. Wat zou je nog meer nodig hebben om de veiligheid en esthetiek van het interieur op te krikken? Een muurstootlijst, bijvoorbeeld, beschermt niet alleen muren in drukke gangen, maar kan ook een stijlelement aan je interieur toevoegen. Kies kleuren en materialen die passen bij je inrichting!

3. Aandacht voor hoog risico gebieden

Sommige delen van het huis zijn gevoeliger voor slipgevaar dan andere, denk aan badkamers, keukens, en entreegebieden. In deze ruimtes is het dus slim om voor antislip oplossingen te kiezen die bekend staan om zowel functioneel als waterbestendig te zijn.

4. Doe-het-zelf of professional?

Voor sommige antislip oplossingen kun je zelf aan de slag. Toch is het raadzaam om te kijken wat je staat te wachten qua installatie.  Eenvoudige antislipmatten of strips zijn vaak makkelijk zelf te plaatsen, maar voor complexere oplossingen, zoals het aanbrengen van antislipcoatings op vloeren, kan het wellicht raadzaam zijn een professional in te schakelen.