Parketvloer of toch kunststof?

Tegenwoordig kan je kiezen tussen talloze verschillende vloeren. Maar welke vloer past het best bij uw huis, interieur en budget? In deze blog zullen 2 soorten vloeren met elkaar vergeleken worden.

Parketvloer

Een houten vloer is met zijn tijdloze stijl die overal bij past een erg goede optie als u nog niet zeker bent van uw inrichting. De houten vloer zal bij elke stijl passen en kan makkelijk mee veranderen met uw interieur. Verder zijn houten vloeren makkelijk in onderhoudt en wanneer er toch spraken is van een beschadiging zal het makkelijk te herstellen zijn, mits u gebruik heeft gemaakt van echt hout.

Het nadeel van deze vloer is dat het erg gevoelig is voor vocht en is dus niet voor elke kamer geschikt. U kunt een houten vloer beter niet in bijvoorbeeld de kelder leggen. Verder is de vloer ook gevoelig voor verschil in temperatuur en kan de vloer gaan uitzetten.

Kunststof vloer

Een kunststof vloer, ook wel PVC-vloer genoemd, is een van de sterkste vloeren. Deze vloer gaat langer mee dan laminaat en vinyl. Met zijn gladde oppervlakte is de vloer ook makkelijk te onderhouden en af te nemen. Verder is deze vloer ook uitermate geschikt voor vloerverwarming en is de vloer makkelijk te vervangen.

Wel is PVC-vloer erg duur. Ook heeft u een egale basisvloer nodig voordat u PVC-vloer kan leggen. Verder is er ook sneller kans op beschadigingen. Zo kunt u last krijgen van krassen in de vloer van bijvoorbeeld steentjes die onder schoenen zijn blijven steken. Deze vloer is dan ook minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.