Woonkamerindelingen: Wat is de beste woonkamerindeling voor je?

Stel jezelf dus eerst de vraag hoe je je woonkamer wilt gebruiken. Ontvang je daar vaak familie en vrienden? Probeer je een speelruimte voor jouw kinderen in te bouwen? Op zoek naar indelingen voor woonkamers met een open haard? Of misschien heb je een open plattegrond en moeten de woon- en eetruimtes samenhangend aanvoelen? Wat de behoeften ook zijn, duidelijk zijn over hoe je je dagelijks bezighoudt met het ontwerp van jouw woonkamer, zal helpen bij het bepalen van jouw indeling.

Om je wat begeleiding en inspiratie te geven, hebben we bij Julia Living hieronder veelvoorkomende woonkamer-indelingen opgesplitst. Lees verder om de indelingen te zien en tips te krijgen om de look in elke opstelling in het huis te brengen met onze informele en formele ideeën voor de indeling van de woonkamer.

Beste woonkamerlay-outs voor een informeel gesprek

Woonkamerindelingen met relaxte gespreksruimtes zijn gebruikelijk bij klanten. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom, aangezien deze ontwerpen intieme gesprekken aanmoedigen. Als je een gezellige woonkamer wilt waar mensen zich kunnen mengen en ontspannen, dan zijn de deze tip van Julia living wellicht handig!

Opstelling idee

Deze opstelling van Julia Living richt zich op de drie mini-zithoeken die de ruimte omringen. De bank en de geweven poef dienen als hoofdzitplaats in de kamer, terwijl de fauteuils bij de open haard elk zijn opgesteld als leeshoeken met hun respectievelijke poef en dranktafel. Krijg meer indelingsideeën voor woonkamers met een hoekhaard.

Hoe je deze lay-out kunt instellen.

Gebruik driepunts zitplaatsen. Door de zitplaatsen in een driehoek te plaatsen, zoals de bank tegenover de open haard en de naar binnen gerichte fauteuils hier, centreert je jouw zithoek onmiddellijk en creëer je een moeiteloze gespreksruimte. Kiezen voor ronde ontwerpen in je woonkamermeubels geeft je ruimte een minder rigide look en feel. Ook zorgt het voor een goede doorstroming, waardoor veel mensen zich gemakkelijk door het zitgedeelte kunnen bewegen. Denk visueel minimaal. De monochrome prints, zwart-wit Marokkaans tapijt en witte schapenvacht zorgen ervoor dat de ruimte gezellig aanvoelt in plaats van druk en overweldigend.