Hoe kies je de juiste ladder?

Het kan lastig zijn om te bepalen welke ladder je nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten ladders en ook de maten hiervan kunnen erg verschillen. Waar moet je echt rekening mee houden bij het maken van je keuze? In dit artikel geven we je enkele tips.

1. Bepaal waarvoor je de ladder gaat gebruiken

Ladder

Door te bepalen waarvoor je de ladder wilt gaan gebruiken kun je een bepaald type ladder uitkiezen. Voor gebruik in het huishouden is een huishoudtrap ideaal. Een enkele ladder of een schuifladder is handig voor buitengebruik. Dubbele trappen kun je gebruiken als huishoudtrap en om samen iets omhoog te tillen.

Reformladders kun je als enkele ladder en als huishoudtrap gebruiken, waardoor ze geschikt zijn voor binnen- en buitengebruik. Ook kun je kiezen voor een schuifladder of een telescopische ladder. Bepaal waarvoor je de ladder wilt gaan gebruiken en hoeveel opbergruimte je hebt. Vervolgens kun je jouw ideale type ladder uitkiezen.

2. Denk na over het materiaal

Ladder

Het materiaal van de ladder bepaalt vaak de kwaliteit. Als je de trap of ladder slechts enkele keren per jaar gebruikt, hoef je niet voor de beste materialen te gaan. Gebruik je de ladder dagelijks? Dan is het wel belangrijk om te kiezen voor materiaal van betere kwaliteit, zodat de ladder niet al snel aan vervanging toe is.

3. Vergelijk de prijzen

Aangezien er zoveel soorten ladders zijn, is er ook een groot verschil in prijzen. Je weet nu ongeveer wat voor ladder je wilt, maar je zult toch zien dat er nog verschillende soorten zijn. Bepaal wat jouw budget is en neem een kijkje bij verschillende winkels en bouwmarkten. Zo vind je een goede ladder tegen een voordelige prijs.