Hoe pas ik de betonlook toe in mijn huis?

Bij beton denken we aan een garagevloer, toch? Nee, echt niet! De laatste jaren is beton niet meer weg te slaan uit ons interieur. Op de muur, op de trap, in accessoires, het is helemaal hip. Als je een stoer interieur wilt creëren, kan de betonlook eigenlijk niet ontbreken. Het zorgt namelijk echt voor een robuust en stoer tintje in je huis. Wij vertellen je hoe je de betonlook, subtiel of als statement, kunt toepassing in het interieur.

Betonnen vloer

Beton wordt in het bedrijfsleven veel gebruikt voor de vloer, maar dit kan in huis ook. Alleen kent echt beton ook een aantal nadelen. Het is koud, ruw en erg moeilijk te verwijderen. Daarom is een mooie epoxyvloer met betonlook een goede oplossing. Een epoxyvloer is, in tegenstelling tot echt beton, warm, omdat deze de kamertemperatuur overneemt. Heb je altijd koude voeten? Dan is het ook nog mogelijk om vloerverwarming aan te brengen. Ook is een epoxyvloer erg onderhoudsvriendelijk. Wat wil je nog meer?

Beton op de muur

Vind je het toch wat te heftig om een vloer met betonlook te laten plaatsen? Je kunt de betonlook ook iets gemakkelijker toepassen, namelijk op de muur.

  • Likje verf op de muur

Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende verfsoorten, zo is er ook een speciale betonverf. Hiermee kun je het uiterlijk van echt beton makkelijk namaken.

  • Behangen

Geen zin om te verven? Met behang kom je ook een heel eind. Er is namelijk ook fotobehang met prints van beton verkrijgbaar. Glad beton of afbrokkelend beton, je kunt het allemaal vinden.

Woonaccessoires

Wil je de betonlook juist wat subtieler toepassen in je woning? Dan kun je aan de slag gaan met woonaccessoires. Je kunt het zo gek maken zoals je zelf wilt. Ga voor een subtiel betonnen vaas of plaats een krukje met een betonnen zitting. Of kies juist voor een statement accessoire. Het is maar net wat je zelf leuk vindt. De betonlook is ook erg goed te combineren met verschillende kleuren, denk aan groen of donkerblauw.