5 tips om schade aan vloeren te voorkomen

Big comfortable couch in modern living room

Een vloer is een item in huis dat dagelijks gebruikt wordt, maar waar niet aan gedacht wordt. Het is daarom belangrijk om, als je die mooie enhanced grain vloer hebt, deze goed te onderhouden. Ga voor expertise naar www.alterwood.nl, zij weten precies hoe je met je vloer moet omgaan. Maar hier in ieder geval 5 tips om mee te beginnen!

Doe hakken bij de voordeur uit!

De klik-clack van stiletto’s op hardhouten vloeren is een doodsklok. Houd de vloeren gaten-vrij door geen hakken binnen te dragen, kies in plaats van hakken voor sloffen of slippers.

Deuken repareren

Een gedeukte vloerplaat moet misschien worden vervangen, maar dat kan een groot project zijn. Voor kleinere deuken kan een strijkijzer de truc kunnen doen. Test het strijkijzer in een hoek of verborgen plek – sommige afwerkingen kunnen verkleuren met stoombehandeling. Maak vervolgens het gebied nat en leg er een natte handdoek over. Breng een verwarmd strijkijzer aan op de doek en wacht een paar minuten. De warmte moet helpen de gecomprimeerde vezels weer in vorm te krijgen.

Dierenverzorging

Huisdieren comfortabel houden zal ook helpen met de vloeren. Houd hun nagels bijgeknipt en schoon, zo zorg je ervoor dat  eventuele toevallige ongelukken (zoals krassen) worden voorkomen en je huisdier zo min mogelijk de vloer beschadigd.

Cafeïnehoudende vloeren

Geef saaie hardhouten vloeren een beetje spice met een thee behandeling. Kook 5 of 6 theezakjes in 5 kopjes water en laat deze afkoelen. Breng de thee, met behulp van een dweil, aan op de vloer voor een tijdelijke glans die sneller is dan overspuiten.

Overspuiten

Als je ervoor kiest om je eigen vloeren op te fleuren, probeer dan een willekeurige orbitale schuurmachine en gebruik schuurpapier dat fijn genoeg is om ze niet te beschadigen. Beweeg de schuurmachine over de vloerplanken alsof het gazon gemaaid wordt, rij voor rij, voor een gelijkmatige blik. Bij het aanbrengen van het product, zorg ervoor dat het te testen in een onopvallende plek in het geval de tint niet is wat je in gedachten had.