De beste manier om je plinten te leggen

Heb je net een nieuwe vloer gelegd en mis je alleen nog de plinten? Of ben je dit op een later tijdstip nog van plan? Hoe kun je dit eigenlijk op de beste manier doen? Wij als Throne geven je hiervoor de beste tips.

  • Begin hierna met het neerleggen van de plint aan de kant van de langste wand in de ruimte. Teken op verschillende plaatsen alvast wat punten af met een boormal op de muur, voordat je begint met boren. Doe dit ongeveer om de 30 centimeter. Tik hierna plint-pluggen in de gaten en draai gelijktijdig voorzichtig de schroef de wand in.
  • Bevestig hierna de MDF plint. Plaats de speciaal hiervoor bedoelde hoekstukjes in de hoeken van de wand. Pak de plint erbij, breng de kit aan op één kant van de plint en plaats het tegen het hoekstuk. Zo is het later makkelijker de plinten opnieuw te verwijderen en weer terug te plaatsen, mocht je er eventueel een snoer achter kwijt moeten. Op dit punt kun je de plint over de plinthouders plakken.
  • Kit hierna de open ruimte af en verwijder de kit die hierna overblijft.
  • Zaag de uiteindelijke plakplint op maat. Gebruik je de plint in een hoek? Zaag ze aan het uiteinde dan met een hoek van 45 graden af. Eventueel zou je dit werk ook met een schaar of vijl kunnen doen. Gebruik een profielmal indien je de plint aan moet brengen aan een oppervlak met rond uiteinde. 
  • Zorg er op dit punt voor dat de vloer vet,- en stofvrij wordt gemaakt. Nu komt het echte werk. Verwijder de plakstrip van de plint en plakken maar! Succes!

Is het gelukt, ben je tevreden en zou je meer van onze blogs willen lezen? Houdt dan onze aankomende blogs over goedkope wandtegels in de gaten of bekijk eens onze site.