De vele voordelen van een elektrisch vloerverwarmingssysteem

Vloerverwarming is bij de particulier de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege energie-efficiëntie en comfort redenen. Steeds meer mensen worden zich bewust van de voordelen van het laten installeren van een elektrische vloerverwarming in de woning. Een zekerheid die u tenen warm en comfortabel zullen houden tijdens het herfst- en winterseizoen.

De steeds verdere vooruitgang in de technologie heeft het gemakkelijker gemaakt om een ​​elektrisch vloerverwarmingssysteem te installeren en daarnaast het vloerverwarmingsysteem zowel van binnenshuis als buitenshuis te kunnen besturen. 

Het voordeel is dat vloerverwarming in verschillende kamers van de woning is te installeren, zowel onder laminaat, tegels als vloerbedekking. Alleen nu blijft nog wel de keuze over voor welk soort vloerverwarming u kiest. Hieronder zullen de experts, van Triple A Verwarming, de verschillen tussen de bekende vloerverwarmingssystemen met u doornemen;

Nat vloerverwarmingssysteem

Dit type verwarmingsbron waarbij warm water geproduceerd wordt door uw verwarmingsbron, ketel of warmtepomp, zal gepompt worden door de leidingen die onder het vloeroppervlak zijn gelegd. Deze zijn vaak duurder om te installeren dan een elektrische vloerverwarming en zullen u op de langere termijn hogere stokingskosten opleveren.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische draden leveren de warmte. Het is sneller en gemakkelijker te plaatsen dan een nat verwarmingssysteem. Dit type vloerverwarming verwarmt het oppervlak van de gehele vloer en wordt aanbevolen voor kleine occasionele ruimtes zoals badkamers. De warmtebron wordt over de vloer verspreid, zodat deze gelijkmatiger wordt verdeeld en een aanzienlijk hoger comfortniveau biedt. Dit type vloerverwarming zorgt al voor een aangenamere temperatuur bij lagere stokingskrachten. Hierdoor zullen uw stookkosten aanzienlijk verlaagd worden. 

Ook is een elektrisch vloerverwarming type zowel binnen als buitenshuis te besturen. Het kan bediend worden vanaf een smartphone, tablet of computer en laat u weten hoe uw huis reageert op de temperaturen. Het stelt automatisch manieren voor om energie te besparen, zoals de temperatuur die u moet instellen wanneer u niet thuis bent en laat de tijden weten waarop u de verwarming voortijdig kunt uitschakelen. In dit geval lijkt het elektrische vloerverwarmingssysteem toch een betere optie, toch?

De voordelen van het installeren van een elektrisch vloerverwarmingssysteem:

  • Makkelijk te installeren
  • Kan achteraf in woningen worden ingebouwd als onderdeel van renovatieprojecten
  • Verspreidt consistente warmte 
  • Vermindert stof en allergenen
  • Onderhoudsvrij
  • Lagere stokingskosten