Krassen op je laminaatvloer? Zo kun je ze verwijderen!

laminaat

Pvc en laminaat zijn ontzettend populaire vloeren. Niet in de laatste plaats omdat ze voordelig verkrijgbaar zijn, maar ook het onderhoudsarme karakter van deze vloersoorten spreekt veel mensen aan. Zeker wanneer je het vergelijkt met houten vloeren is dit een enorm voordeel. Velen beschouwen pvc en laminaat dan ook als volwaardig alternatief voor hout. En het moet gezegd worden: tegenwoordig zijn ze ook echt niet meer van ‘echt’ te onderscheiden.

Laminaat of een pvc-vloer kopen? Neem een kijkje bij Laminaathal!. Hier verkopen ze bijvoorbeeld een visgraat pvc vloer.

Toch wil dit niet zeggen dat je met een goede laminaatvloer niets kan gebeuren. De bovenste beschermingslaag voorkomt in de meeste gevallen schade, maar laat je een zwaar voorwerp vallen of sleep je met iets scherps over het laminaat, dan bestaat de kans wel degelijk dat er een kras ontstaat. Mocht dit bij jou het geval zijn, dan hebben we hieronder enkele handige tips om je vloer weer mooi te krijgen!

Gebruik een speciale laminaatreparatieset

Er zijn speciale reparatiesets te verkrijgen, waarmee deuken en krassen als het ware op te vullen zijn. Vergelijk het maar met polijstmiddel dat gebruikt wordt om beschadigde autolak te herstellen. Met waxblokjes in verschillende kleuren kun je, met behulp van een handleiding, de kleur van jouw laminaat nabootsen en de kieren opvullen. Voor zo’n setje betaal je doorgaans tussen de 30 en 40 euro.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Er zijn echter ook goedkopere manieren, die vooral werken wanneer het niet om al te diepe krassen gaat. Grote kans dat je deze spullen zelf ook gewoon in huis hebt. Een ervan is namelijk olijfolie. Breng dit met een droge doek aan op de kras en wrijf het goed in. Bij lichte beschadigingen werkt dit doorgaans prima. Bedenk wel dat deze plek wat gladder kan worden dan de rest van de vloer. Voorzichtig zijn dus!

Daarnaast kun je krassen in laminaat ook proberen te herstellen met rauwe walnoot. Rauwe walnoot zeg je? Jazeker! We hebben net dan natuurlijk wel over de binnenkant, de noot zelf. Deze bevat namelijk olie die krassen perfect op kan vullen en de kleur van het omliggende laminaat overneemt. Wrijf met de noot stevig over de kras en wacht tot deze geen olie meer lijkt af te geven. Vervolgens is het een kwestie van uitwrijven met een doek en wachten tot het is opgedroogd. Je zult versteld staan van het resultaat!

Blijkt de moeite tevergeefs? Bestel dan een nieuwe vloer bij Laminaathal

Zijn de krassen te diep en helpen bovenstaande tips niet? Of ben je tot de conclusie gekomen dat jouw huidige vloer gewoon versleten is en toe is aan vervanging? Rij dan eens langs bij Laminaathal in Leeuwarden of bezoek de webshop. Hier vind je namelijk een ontzettend uitgebreid aanbod pvc- en laminaatvloeren, voor zeer scherpe prijzen!