Kurk vloeren

Kurk vloeren

Pleidooi voor de veelzijdige warme kurk vloeren

Als u op zoek bent naar een mooie nieuwe vloer voor in huis of op kantoor, gaan wij u in dit blog alvast lekker maken over de veelzijdige kurk vloer. We gaan in de volgende alinea dan ook maar meteen los met een promotiepraatje over kurk vloeren.

Wat zijn kurk vloeren?

Kurk vloeren zijn in toenemende mate een populair alternatief voor hardhouten vloeren. Ze zijn duurzaam, milieuvriendelijk en geven een zacht, warm gevoel. Als u dus op zoek bent naar een vloer waarmee u uw huis een unieke uitstraling geeft, is een kurk vloer een goede optie. We zullen hier daarom de voordelen kurk vloeren eens onder de loep nemen en aangeven waarom u er een zou moeten (lees: kunnen) kopen.

Voordelen van kurk vloeren

Ten eerste is een kurk vloer duurzaam en milieuvriendelijk. Kurk is een natuurlijke, hernieuwbare bron die wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik. Het is ook extreem sterk en duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat. In tegenstelling tot hardhouten vloeren, die veel meer onderhoud vergen, is een kurk vloer eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en wat milde zeep.

Aangenaam zachte vloer

Ten tweede voelt een kurk vloer zacht en aangenaam aan. Het materiaal is zacht en warm, waardoor het een comfortabele vloer is om op te lopen. Kurk is ook natuurlijk dempend, waardoor u minder lawaai hoort als iemand door het huis loopt.

Bijzondere uitstraling van kurk

Ten derde zorgt een kurk vloer voor een unieke uitstraling. Kurk is beschikbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor u kunt kiezen uit een breed scala aan opties voor uw vloer. U kunt ook kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals kleurrijke geverfde vloeren, gerookte vloeren of kurk vloeren met een unieke houtlook.

Betaalbare vloer

Tot slot is een kurk vloer zeer betaalbaar. Kurk is goedkoper dan hardhouten vloeren en u kunt meestal voor een lager bedrag een goede kwaliteit kurk vloer kopen. Omdat het materiaal sterk en duurzaam is, is vervanging niet snel nodig.

Meer blogs over vloeren

Wil u meer blogs over vloeren of vloerrenovatie lezen? Klik dan op deze link voor een overzicht.