Marmeren vloer reinigen leiden

Waarom is marmer reiniging zo nu en dan nodig?

Heeft u een marmer vloer, of sowieso een natuursteen vloer, dan wordt u meestal wel geadviseerd om het marmer periodiek te grondig te laten reinigen. Zo weet u zeker dat uw marmer vloer een leven lang meegaat. Das is de garantie op een leven lang vloerplezier. Het beste is dan om een specialist in te schakelen die gespecialiseerd is in marmer reinigen in Leiden. In dit blog vertellen we u waarom marmer reinigen regelmatig nodig is om uw vloer voor zeer lange tijd mooi te houden.

Wat houdt grondig marmer reinigen in?

Het grondig reinigen van marmer kan door middel van het schuren of slijpen van deze natuursteen. Dat heet specialistische oppervlaktebehandeling. Er wordt dan een zeer dun laagje van het marmer afgehaald. Kleine beschadigingen en gebruikssporen verdwijnen daarmee. Na het schuren of slijpen van het marmer, is het nog nodig om de natuursteen te polijsten

Marmer polijsten

Nadat marmer geschuurd of geslepen is, ziet het er vrijwel altijd een wat dof en kleurloos uit. En dat is uiteraard niet het beoogde eindresultaat. Het marmer weer laten sprankelen, wordt gedaan door het te polijsten. Dat gebeurt met een steeds fijner wordende korrel. Hiermee verdwijnen uiteindelijk de meest kleine krasjes. Door op deze manier het marmer te reinigen, krijgt deze natuursteen weer zijn oorspronkelijke, nieuwe aanblik terug.

Hoe vaak marmer reinigen professioneel laten doen?

Wij adviseren u om grondig marmer reinigen elke vijf jaar te laten uitvoeren door echte specialisten. En zodra u merkt dat er lelijke of doffe plekken in de vloer ontstaan, is het ook verstandig om er een specialist naar te laten kijken. Wellicht is er wel eerder professionele reiniging nodig.

Wat kunt u zelf doen in de tussentijd?

Om uw vloer in de tussentijd in goede conditie te houden, heeft u hem eigenlijk alleen maar af en toe schoon te maken met reinigingsmiddelen die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Let er wel op dat marmer best krasgevoelig is. Gebruik dus nooit schuursponsjes en agressieve reinigingsmiddelen. Voor thuis marmer reinigen, kunt het best de volgende spullen gebruiken:

  • Een emmer met lauwwarm water
  • Een zachte doek of spons (dus géén schuurspons!)
  • Groene zeep, soda of een speciaal marmer reinigingsmiddel
  • Schoon water voor naspoelen
  • Een droge doek of zeem

Meer weten over marmer reinigen in Leiden? Neem dan gerust contact met ons op: wij verwijzen u door naar de echte specialisten.