Verschillende vloertypes

Er zijn veel verschillende vloertypes op de markt, waardoor het voor veel mensen vaak moeilijk is om het juiste vloertype voor hun huis te kiezen. Elk vloertype heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is de ene laag geschikt voor huisdieren en is de andere laag helemaal niet geschikt voor huisdieren. In dit artikel kun je wat inspiratie op doen en lees je mijn drie favoriete vloertypes.

Een houten vloer

Houten vloeren zijn het oudste type vloerbedekking. Houten vloeren worden al heel lang gebruikt omdat ze eenvoudig gemaakt kunnen worden van houten planken van bomen. Deze vloeren zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar zien er ook echt prachtig uit. Omdat hout een natuurlijk product is, zijn alle houten vloeren anders. Dit brengt een bepaalde unieke sfeer in de kamer. Het nadeel van houten vloeren is dat ze niet bestand zijn tegen vocht en warmte onder de vloer. Als gevolg hiervan gaan ze rotten en vervormen.

Een vloer van PVC

PVC vloeren lijken erg op houten vloeren, maar zijn gemaakt van een ander materiaal, namelijk PVC. PVC is een sterk materiaal met veel voordelen. Het materiaal is bijvoorbeeld hydrofoob en daardoor gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is de PVC-vloer vlak en heeft hij geen openingen. Dit zorgt er weer voor dat er heel weinig stof / stof zich op de vloer kan verstoppen.

Een zachte vloer: tapijt

De tapijtvloer is compleet anders. Tapijten zijn een van mijn favorieten, omdat dit soort vloeren erg goed aanvoelen. Het is een zachte vloer, die zeer geschikt is als basismateriaal voor huizen waar ouderen of kinderen lopen. U kunt bijvoorbeeld minder vallen dan op een stenen vloer. Het is echter moeilijk om het schoon te houden, dus het is misschien niet de ideale vloer voor gezinnen met huisdieren.