Voordelen van een Chinees hardstenen vloer

Voordelen van een Chinees hardstenen vloer

Voordelen van een vloer van Chinees hardsteen

De vloeren van Chinees hardsteen nemen de laatste jaren enorm in populariteit toe. Dit komt voornamelijk door Belgisch hardsteen. Door het sluiten van diverse groeven en de immense binnenlandse vraag naar dit materiaal, begint de voorraad Belgisch hardsteen in een rap tempo te verdwijnen. Chinees hardsteen is voor veel mensen een goede vervanger hiervoor. In dit blog gaan we dieper in op wat een Chinese hardstenen vloer is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is Chinees hardsteen?

De chinees hardstenen vloer komt van natuursteen uit China dat bestaat voor zo’n 30% dolomiet en verder voornamelijk is opgebouwd is uit oölieten (kleine bolletjes). Er zijn verder geen sporen of overblijfselen van fossiele resten in Chinees hardsteen te vinden. Hardsteen is niet zo hard als graniet, waardoor de steen kras- en vlekgevoeliger is. Omdat ontstane vlekken, evenals ondiepe krasjes, slechts oppervlakkig zijn, verdwijnen deze na enige tijd weer.

Voordelen Chinees hardsteen

Zoals veel mooie natuursteen soorten heeft Chinees hardsteen ook zijn voordelen. Met Chinees hardsteen haalt u de volgende voordelen in huis:
  • Geschikt voor buiten
  • Bestand tegen vorst en dooi
  • Vlekken blijven oppervlakkig
  • Mooie natuurlijke uitstraling

Reinigen en onderhouden

Als u denkt aan natuurstenen vloeren, denkt u waarschijnlijk snel aan flink onderhoud met speciale middelen. Gelukkig is dat met Chinees hardsteen niet het geval. Een regelmatige poetsbeurt met zuiver water is eigenlijk meer dan genoeg. U kunt zo nu en dan een licht, niet zuur en niet buiten sopje gebruiken met een beetje lauw water. Gebruik hier niet te veel zeep bij, dit kan een dof laagje over uw Chinees hardsteen maken.

Meer tips

Meer tips over het onderhouden van natuursteen en andere oppervlaktes zoals wanden, aanrechten, muren en vloeren? Lees dan nog meer van onze blogs.