Wat is een Grindvloer en wat is basebeton?

Een grindvloer is een vloer met een open structuur. Daardoor wordt het bij professionele bedrijven altijd aangeraden om deze soort vloer te voorzien van een seallaag. Dit is een transparante acrylaat filler waardoor er een laag over de open structuur wordt gelegd. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil kan indringen in je vloer en het dus makkelijk te onderhouden is. Hierdoor is de vloer dus ook enorm gebruiksvriendelijk. Het is daarbij mogelijk om alle kleuren en motieven met een grindvloer te creëren. 

Door de verscheidenheid aan motieven en kleuren is deze vloer dus ook zeer geschikt in allerlei verschillende soorten ruimtes. Denk aan woonruimtes, winkels, kantoren en praktijken. 

Naast de grindvloer is een stoere vloer van basebeton ook erg populair. Dit is ook een onderhoudsvriendelijke vloer met een robuuste en industriële uitstraling. De basebeton vloer is een, zoals ze dat noemen, een gepleisterde vloer. Gepleisterde vloeren zijn beter bekend als beton cire. De vloer is in verschillende kleuren te verkrijgen en straalt een enorme rust uit vanwege de effen kleur. We zien deze vloer dan ook vaak terug komen in ruimtes met modern interieur. 

Ook bij deze vloer wordt door professionals aangeraden om er nog een coating op aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Vuil hecht zich moeilijker waardoor het sneller schoon te maken valt. 

Ben je geinteresseerd in een van deze vloeren? Bekijk dan de website van Van Winkel Vloeren via de eerder gegeven links. Zij helpen je graag verder.