Wat kost het plaatsen van een vloer?

de10beste

Er zijn verschillende soorten vloeren die allemaal een eigen prijskaartje hebben. Het antwoord op de vraag ‘wat kost het plaatsen van een vloer’ is dan ook niet één antwoord. Lees verder en ontdek welke prijzen er aan welke vloeren verbonden zitten. 

De prijs per type vloer

Er zijn ontzettend veel verschillende vloeren. Je kunt kiezen uit tegels, laminaat, gietvloer en nog zo veel meer. Het ene is duurder dan het andere, en dit komt vooral doordat het ene materiaal nou eenmaal meer kost om te plaatsen of maken. 

Materialen zoals tegels, laminaat en PVC zijn over het algemeen de goedkope opties op het gebied van vloeren. Zo betaal je voor tegels gemiddeld € 15,- tot € 60,- per m², voor laminaat tussen de € 14,- en de € 45,-  per m² en voor pvc-vloeren zo’n € 10,- tot € 50,- per m². 

Duurdere type vloeren zijn onder andere gietvloeren en parketvloeren. Gietvloeren kosten namelijk tussen de € 25,- en de € 100,- per m² en parketvloeren wel € 30,- tot € 120,- per m². 

Het verschil in de prijs komt vaak door de kwaliteit, de installatie en het merk of de reputatie. Ook vloeren met bijzondere eigenschappen zijn over het algemeen duurder. 

de10beste

Vloeren leggen: wat kost dit

Naast het materiaal waarvan de vloer gemaakt is, betaal je ook voor de andere werkzaamheden. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de verschillende klussen die een vloerspecialist uitvoert met daarbij de gemiddelde prijs per m². Wil je meer informatie over de kosten van vloerwerken en vloeren over het algemeen? Neem dan een kijkje op de10beste

Prijs overzicht 

Type vloerwerkenPrijs per m²
Standaard tegels laten leggen€ 30,- tot € 40,-
Complexe tegels laten  leggen€ 45,- tot € 50,-
Parket laten leggen€ 20,- tot € 50,-
Laminaat laten leggen€ 15,- tot € 30,-