Daisyspeler maakt lezen mogelijk

Voor slechtziende mensen of mensen met bijvoorbeeld dyslexie is het erg moeilijk om een boek te lezen. Een daisyplayer kan daarbij helpen! U hoeft met de daisyplayer niet meer zelf te lezen aangezien het boek wordt voorgelezen. Daisy staat voor digital accessible information system en is een internationale standaard voor digitale audioboeken. De daisyplayer heeft u in 2 verschillende modellen: het tafelmodel en het handzame exemplaar.

Een daisyplayer is een apparaat die speciaal ontwikkeld is om een gesproken boek, tijdschrift of krant te lezen. De daisdyplayer is een soort cd-speler en kan blinden, slechtzienden, mensen met dyslexie en laaggeletterden helpen om een boek, tijdschrift of krant te lezen. Zo kan er in de daisyplayer een USB-stick of SD-geheugenkaart geplaatst worden zodat u kan bladeren tussen de verschillende hoofdstukken. Ook zit er een zoekfunctie op en u kunt handmatig bladwijzers aanmaken. De boeken, kranten of tijdschriften worden ingelezen door een menselijke stem en zijn zeer prettig om naar te luisteren. Worldwide Vision heeft ook modellen in het assortiment die alle boeken, tijdschriften en kranten kunnen streamen.

De daisyplayer werkt op netstroom en kan ook op een accupack draaien zodat u de daisyplayer makkelijk kan meenemen. Daarnaast onthoudt de speler altijd waar u bent gebleven en zal weer verder lezen waar u bent gebleven. Het is een ideaal hulpmiddel voor iedereen die moeite heeft met lezen en waar een vergroting met de loep niet voldoende meer is.

Verschillende modellen en soorten daisyplayers:

  • Tafelmodellen
  • Pocketmodellen
  • Met software die ondertiteling op televisie kan voorlezen.