Een klassieke fauteuil voor in de woonkamer

klassieke meubels 1

Er zijn tegenwoordig weinig mensen die het begrip fauteuil nog nooit hebben gehoord. De term afkomstig uit frankrijk wordt steeds vaker te pas en te onpas gebruikt. Ook zijn er mensen die een totale error krijgen bij het woord omdat het niet meteen duidelijk maakt waar het om gaat. Maar om het voor eens en voor altijd duidelijk te maken, een fauteuil is simpelweg niets meer dan een relax stoel met armleuningen waar één persoon in kan zitten. Deze stoel wordt ook wel een leunstoel genoemd. Deze stoel is in veel huishoudens te vinden door het comfortabele design. We bespreken de voordelen van een fauteuil en het klassieke model, de oorfauteuils.

Voordelen van en fauteuil

Een fauteuil in huis heeft veel voordelen. Om te beginnen is het over het algemeen redelijk makkelijk om deze stoel ergens in huis te plaatsen. In tegenstelling tot een complete bank heeft de fauteuil relatief weinig ruimte nodig en kan deze in de woonkamer, slaapkamer, hal, of kantoor staan. Toch is deze stoel het vaakst te vinden in de woonkamer als toevoeging van de bank. Op deze manier creëer je in de woonkamer meer zitplaatsen en een knusse sfeer omdat de fauteuil richting de bank geplaatst kan worden. Dit maakt het comfortabel om met elkaar te communiceren. Daarnaast staat de fauteuil bekend om zijn extreme comfort. Uren series kijken, werken, of lezen kan dan ook makkelijk in deze stoel. Echt een geniet momentje dus!

Het klassieke model

Er zijn vandaag de dag diverse fauteuil modellen te vinden in heel veel winkels. Het klassieke model wordt ook wel de oorfauteuil genoemd. De oorfauteuils hebben deze naam te danken aan de zijkanten van de stoel die aan de bovenkant, rondom het hoofdgedeelte, zich vormen rondom het hoofd. Dit maakt het comfortabel om tegenaan te liggen met het hoofd bijvoorbeeld. Om deze reden lijkt het enigszins alsof de stoel oren heeft, vandaar de naam.