Hoe open je een slim deurslot

yale-entr-zwart-op-deur

Een slim deurslot is een elektronisch aangedreven slot, welke werkt op stroom of batterijen. Deze sloten reageren op Wifi of Bluetooth en zijn op heel veel verschillende manieren te openen. In deze blog worden alle manieren om een slim deurslot te openen besproken.

Een slim deurslot is op de volgende manier te openen:

  • Tag
  • Pasje
  • Afstandsbediening
  • Vingerafdruk
  • Codepaneel
  • Smartphone

Tag

Bij sommige slimme deursloten kan je het slot openen met een tag, een klein rond pasje die je tegen het slimme deurslot houdt om hem te openen. Deze sloten zijn zeer geschikt voor zakelijk toegangsbeheer.

Pasje

Een pasje werkt precies hetzelfde als een slim deurslot met een tag, je houdt het pasje tegen het slot en hij opent. Deze slimme deursloten zijn ook perfect voor zakelijk toegangsbeheer, aangezien je net als bij tags kan kiezen wie er door welke deur mag door dit in te stellen per pasje.

Afstandsbediening

De meeste slimme deursloten voor particulier gebruik worden geleverd met een afstandsbediening. Druk op een knop en je deur wordt automatisch geopend! Super handig natuurlijk, geen sleutel meer nodig.

Vingerafdruk

Het slimme deurslot dat ook de optie heeft om geopend te worden is de Nemef Entr. Wanneer je een speciale vingerprint module besteld en op het slimme deurslot monteert hoef je alleen nog je vingers bij je te hebben om je deur te openen, dat moet wel lukken toch?

Codepaneel

Sommige slimme deursloten zijn ook te openen met een codepaneel, toets de juiste code in en de deur kan geopend worden. Dit is zowel handig voor zakelijk als particulier gebruik. Maar niet de code vergeten he!

Smartphone

Dit vind ik de mooiste optie van een slim deurslot, het openen met je smartphone. Vaak hebben leveranciers een speciale app ontwikkeld waarmee je een slim deurslot kan openen. Of je nou in je auto zit en de deur alvast wilt openen omdat het regent, of je wilt de deur open doen voor iemand die je verwacht en je blijft zelf lekker op de bank liggen, het is natuurlijk een gave gadget.