Hout of aluminium

In dit artikel wordt hout en aluminium tegenover elkaar gezet, dit wordt gedaan met betrekking tot meubels. Je zult hier dus kunnen lezen waarom je voor een spiegel hout zou willen gaan en dus geen aluminium rand bijvoorbeeld. Ook zal je lezen wat de verschillen zijn op natuurlijke vlak. Dit is niet perse een competitie, maar meer een informatieve tekst om jou een betere keuze te laten maken op het gebied van hout en aluminium. Als één van deze onderwerpen je interesse hebben gewekt en je wilt er graag meer over weten, lees dan snel verder en je zal weer iets meer weten over hout en aluminium.

Meubels

Beide hout en aluminium komen vaak voor in het gebied van meubels, maar hout is toch een stuk bekender en populairder. Hout geeft een hele warme rustige vibe aan het huis en kan heel goed gaan met bijvoorbeeld de kleur van je muur. Aluminium daarentegen is wat moeilijker te matchen maar geeft ook een leuke sfeer aan bijvoorbeeld je woonkamer. Het verschilt natuurlijk ook per meubel of je nou hout of aluminium wilt gebruiken. Misschien heb je liever de randen van je spiegel van aluminium of ga je toch voor een spiegel hout. Dit zijn natuurlijke persoonlijke voorkeuren, maar het gaat erom dat je de vibe creëert waar jij naar verlangt.

Natuurlijke verschillen

Aluminium komt in de vorm van een oxide in bauxiet omdat het graag met zuurstof wilt binden. Het proces om het te verkrijgen is een stuk lastiger en is ook daarom meestal wat duurder dan hout. Aluminium wordt vooral gewonnen in landen zoals Australië en Brazilië. Hout komt zoals je het al raad van bomen. Het is wat makkelijker te verkrijgen en het proces is minder lastig, ook heb je meer mensen die een skill hebben om zelf dingen te doen met hout. Hout is hierdoor misschien soms goedkoper, verder is hout ook sterker dan aluminium. Wat ook belangrijk is om te melden is dat alumunium wat minder makkelijk is om te herstellen.