Keukendesign: trends voor het jaar 2022

maatwerk keukens

De vooruitgang van de technologie bereikt vroeg of laat altijd ook ons huishouden. Het is van invloed op het uiterlijk en het gevoel van alles in je omgeving. Maar een dergelijke transformatie is zeker beter merkbaar in de keuken, een plaats die voortdurend moet worden bijgewerkt.

En waar mensen meer van hun financiën in stoppen, streven ze ook naar meer praktisch nut in hun dagelijkse taken. De nieuwigheden houden nooit op. Kijk wat de trend voor de keukens in 2022 zal zijn!

1. Vloer- en wandbekleding

De laatste jaren biedt de markt veel meer mogelijkheden voor coatings. Tegels zijn altijd een goed alternatief.

Voor 2022 zullen vierkante tegels, die al vele jaren niet meer in decoratie worden gebruikt, weer terug zijn. Vooral de witte tegels, die uit de mode waren geraakt zodra gekleurde en bedrukte tegels betaalbaarder werden voor de consument.

Er zijn ook mogelijkheden voor monolithische vloeren, d.w.z. vloeren zonder voegen of naden. Ze zijn vervaardigd uit één enkel materiaal, wat resulteert in een glad en glanzend eindbeeld, dat gemakkelijk te reinigen is.

En deze vloeren zijn dus perfect voor keukens; ze kunnen ook een gepersonaliseerde artistieke behandeling krijgen, wat als een trend voor 2022 wordt aangewezen.

maatwerk keukens

2. Maatwerk keukens

Geplande meubelen, met name op maat gemaakte meubelen, zullen in 2022 nog steeds het beste alternatief voor keukenmeubelen zijn. Maatwerk keukens van MDF met natuurlijk houtfineer zullen nog steeds in de winkels liggen.

Aangenomen wordt dat veel interieurontwerpen witte meubeloplossingen voor keukens zullen voorstellen, maar met een veel resistenter afwerking. Zo zou lak, een grote hit in het vorige jaar, ook in het volgende jaar moeten verschijnen.

Andere kleuren die in 2021 interieurvoorstellen domineerden, en ook in 2022 in keukens moeten worden gebruikt, zijn blauw en groen. En we mogen zwart niet vergeten – van het absolute donker tot grijs.

3. Werkblad opties

Verwacht mag worden dat als vloeren en kasten van nieuwe bekledingsalternatieven worden voorzien, ook de werkbladen in 2022 van andere materialen zullen zijn gemaakt.

Klanten zullen uiteraard altijd eerst het gebruik van stenen platen – zoals kwarts en hars – overwegen. Maar men gaat ervan uit dat het idee van betonnen werkbladen ook verder zal worden onderzocht.