Veilig gebruik van glas

Gehard glas op maat

Wanneer je bijvoorbeeld een glazen douchepaneel wil plaatsen kun je dit niet doen met normaal enkel glas. Bij de minste aanraking zal dit breken en voor zeer gevaarlijke situaties zorgen, in deze gevallen gebruiken we daarvoor gehard glas. Gehard glas op maat wordt ook wel gebruikt voor glazen deuren, het glas is vijf keer sterker dan normaal glas. De kans is dus vele malen kleiner dat het breekt wanneer je er per ongeluk tegenaan loopt of stoot. Mocht er toch onverhoopt een ongeluk mee gebeuren, dan breekt het glas in duizenden kleine stukjes om zo min mogelijk letsel te veroorzaken. 

Gehard glas op maat

Veel gebruikt glas

Tegenwoordig wordt gehard glas op maat voor veel toepassingen gebruikt in huis, dit is ook niet gek want het geeft ruimtelijk inzicht in de verschillende ruimten. Een glazen achterwand in de keuken, een scheidingswand in de douche of glazen planken zijn veel gebruikte producten in huis. Maar ook wordt het glas gebruikt buiten, op balkon als balustrade of zelfs om je balkon of te schermen. Wel heeft het glas dan een gelaagde uitvoering voor de veiligheid. Verschillende kleuren is ook mogelijk, de meeste mensen kennen wel de bronzen uitvoering.

Gehard glas op maat

Aandachtspunten bij het plaatsen

Bij het plaatsen van gehard glas op maat is het goed te weten dat de randen van het glas zeer kwetsbaar zijn. Stoor je tijdens het plaatsen met een rand tegen steen of metaal, is de kans zeer groot dat het glas direct breekt en in duizenden stukjes valt. Ga er voorzichtig mee om en houd altijd afstand van metaal of steen tijdens het monteren. Op het glas is in de meeste gevallen een stempel te zien, dit bevestigd dat je te maken hebt met echt gehard glas. Ook een keurmerk wat aangeeft dat het glas is gefabriceerd volgens de richtlijnen die er aan gehard glas worden gesteld.