Hoe leg je een sedumdak aan?

10 groendak

Een Extensief groendak zou je natuurlijk zelf kunnen aanleggen als je groene vingers hebt, maar als je dit niet hebt of als je het door een professional wilt laten doen dan is dat ook mogelijk. Bij het aanleggen van een groendak moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste is je dak überhaupt wel geschikt voor een groendak, sommigen daken kunnen namelijk het gewicht niet houden. Een groendak weegt namelijk wel wat en kan niet op elke dak zomaar geplaatst worden, maar wel op veel. Vaak is het het handigst om gewoon een professional in te huren want die weten precies hoe ze te werk moeten gaan.

Wat kost een sedumdak?

Een Extensief groendak is relatief goedkope manier van een groendak. Zeker als je dit vergelijkt met de intensieve groendaken. Dit komt omdat er bij een sedumdak een stuk goedkopere plantjes worden gebruikt. Bij een sedumdak worden alleen maar sedumplantjes  aangelegd terwijl er bij een intensief dak een heleboel verschillende plantjes worden aangelegd die natuurlijk ook een stuk meer onderhoud nodig hebben, meer kosten om aan te leggen en meer water nodig hebben. Dit maakt de kosten van een sedumdak een stuk goedkoper en kan al voor ongeveer 40 euro per vierkante meter als je dit zelf doet. Het is dus voor bijna iedereen mogelijk om een sedumdak aan te leggen.

Wanneer een sedumdak aanleggen?

Een sedumdak kan je eigenlijk het hele jaar door aanleggen, het is namelijk niet verboden aan een vaste periode waarin het het beste kan worden aangelegd. Natuurlijk moet je niet in de sneeuw of vorst een sedumdak aanleggen of als het extreem warm is. Dit kan natuurlijk de plantjes beschadigen en dat wil je natuurlijk niet. Het is dus een klus die je het hele jaar rond kunt doen, maar het is natuurlijk wel een stuk fijner om het in de lente te doen wanneer het lekker weer is en de temperatuur perfect is om buiten te zijn.