Tips voor het kiezen van plafondlampen

Plafondlampen zijn het meest gevraagd in een decoratieproject vanwege hun talrijke voordelen. Bekijk nu de belangrijkste:

  • Goede prijs in vergelijking met andere stukken;
  • Het zijn praktische stukken;
  • Uitstekende sfeerverlichting;
  • Ze zijn eenvoudig te installeren;
  • Diverse model- en kleuropties;
  • Kan in elke stijl van decor worden gebruikt;
  • Het is perfect om de omgeving te benadrukken.

Plafondlamp voor keuken

Een lamp aan plafond voegt charme en verfijning toe aan keukens, naast dat ze erg belangrijk zijn om de verlichting van de omgeving te verbeteren. Een tip voor de keuken is om de plafondlamp te gebruiken om het licht door de kamer te verdelen. Je kunt zelfs kiezen voor inbouwlampen in de keuken. Ze zijn modern en discreet, naast een goede duurzaamheid en sterkte. In deze omgeving moet altijd prioriteit worden gegeven aan uniforme verlichting om vermoeide ogen te voorkomen.

Plafondlamp voor de eetkamer

De plafondlamp voor de eetkamer zorgen voor meer comfort en gezelligheid, maar ze geven ook een speciaal tintje aan de inrichting en maken de omgeving toch luxer. Hiervoor kun je wedden op kroonluchters, hangers of spots. Onthoud dat de keuze van lampen van fundamenteel belang is voor de effectiviteit van de eetkamerarmaturen. Het is belangrijk om te weten dat witte lampen geschikt zijn voor kantoren en leesruimtes, terwijl gele lampen een rustigere en gezelligere sfeer geven aan de omgeving. Bovendien mag de kroonluchter op tafel de zittende mensen niet hinderen, het wordt aanbevolen om de hanger 70 centimeter op een meter afstand van de tafel te laten.

Plafondlamp voor slaapkamer

Voor de slaapkamer kan je investeren in een hangende plafondlamp boven het bed of op de bijzettafel. Denk bij het kiezen van een hanger aan de lengte van de draad om de circulatie van de plaats waar deze zal worden geïnstalleerd niet te verstoren. Een goede afstand tussen het hoofdeinde en het uiteinde van de kroonluchter is tussen de 30 cm en 50 cm. Je kunt zelfs een lamp in de kast plaatsen. Het meest geschikt is degene die diffuus licht genereert, dat wil zeggen in staat is om de hele omgeving te verlichten. Daarom zijn hangers, kroonluchters en gele of witte lampplafonds het meest geschikt, die dichter bij natuurlijk licht staan ​​en de kleuren niet verstoren.