Wat wilt u weten over een energielabel aanvragen?

Bij de koop of verkoop van een woning is natuurlijk een energielabel verplicht. Vanaf 1 januari 2021 moet hiervoor een gediplomeerde inspecteur uw woning bezoeken. Als verkopende partij moet u dit energielabel aanvragen. Het is dus geen plicht van de kopers maar van de verkopers op dat moment.Via de website energielabel-aanvragen.nl kunt u een energielabel aanvragen. Met een landelijk netwerk van ruim 300 inspecteurs doen zij dagelijks honderden opnames door heel het land. Hun inspecteurs zijn allemaal gediplomeerd en staan onder strenge kwaliteitscontroles. De opnames en labels worden uitgevoerd volgens de nieuwste normen, richtlijnen, werkwijzen en voorschriften van de overheid. Elke opname wordt afgemeld en automatisch geregistreerd bij de instanties, zoals kadaster en de overheid. Een energielabel aanvragen is zoals u al kunt lezen hier boven dus verplicht en deze website maakt het u makkelijk om dit aan te vragen. Tijdens het bezoek van de inspecteur aan uw woning wordt de woning aan de binnenkant en aan de buitenkant helemaal visueel gecontroleerd. Hij moet alle ruimtes in de woning bekijken om het juiste energielabel te bepalen. Hij gebruikt hiervoor allerlei apparatuur om oppervlaktes te meten onder andere. Alle opname gegevens worden geregistreerd in een softwareprogramma en zo wordt het juiste label berekend. Na de opname door de inspecteur is het label op werkdagen binnen 24 uur al beschikbaar. Bij woningen tot 500m3 kost het energielabel aanvragen 349 euro inclusief BTW. Dit valt naar mijn mening nog wel mee, ik had het duurder verwacht moet ik eerlijk zeggen. Energielabel A is natuurlijk het beste om te krijgen omdat u dan het minste verbruik heeft en dat is ook wat een potentiële koper graag ziet. Een energielabel is 10 jaar geldig, en zal daarna bij verkoop/verhuur opnieuw vastgesteld moeten worden. Er zijn zo’n 7.9 miljoen woningen in Nederland, 3.7 miljoen woningen zijn reeds voorzien van een energielabel. Via de site kunt u zich direct aanmelden voor een afspraak voor het opmeten door de inspecteur. Via de site kunt u een formulier aanvragen als u contact wilt het met bedrijf. Ik zag geen telefoonnummer staan. Ze zitten trouwens in Ridderkerk en u kunt ze mailen.

Ook een energielabel aanvragen?

Dan is het makkelijk te regelen via deze website. Alle stappen staan op de website beschreven dus dat is hartstikke fijn en zo weet u gelijk waar u aan toe bent. Ook wat betreft de kosten. Ik ben blij dat ik het heb gedaan, want zonder dit label kunt u uw woning dus niet verkopen, het is gewoon verplicht dus dan moet het gedaan worden is het niet? Ik ben super blij!

Moet u ook een energielabel aanvragen?

Dan is deze website hier heel belangrijk voor, want

  • Ze kennen de wet- en regelgeving omtrent dit proces.
  • Ze hebben meer dan 300 inspecteurs in heel Nederland.
  • U kunt snel een afspraak maken met ze.

Wacht niet langer en maak een afspraak om dit energielabel aan te gaan vragen! Hoe eerder hoe beter want dan kunt u zich daarna gaan concentreren op andere zaken omtrent de verkoop van uw huis!