Energieprijzen-vergelijken.nl maakt energie prijzen vergelijken makkelijk

De tarieven van energie vergelijken kan een enorm verschil maken in vaste lasten. Maar door alle verschillende voorwaarden ploeteren van de verschillende energieleveranciers is natuurlijk een enorme klus. Bovendien kunnen verandering in gezinssamenstelling of verhuizing er alweer voor zorgen dat er een andere energie leverancier toch voordeliger is. De website energieprijzen-vergelijken.nl maakt de klus van de tarieven van energie vergelijken gemakkelijker. Na het ingeven van een aantal vragen komt er een lijst in beeld met bovenaan de energieleverancier waarvan de energieprijzen het voordeligste zijn voor het verbruik wat is ingegeven. Op deze manier is energie kosten vergelijken natuurlijk enorm gemakkelijk. Het is dan ook raadzaam om periodiek de energieprijs te vergelijken op deze manier om te kijken of het verbruik nog actueel is.

energieprijzen vergelijken

 

 

 

Energiekosten per huishouden

Voorafgaand aan de lijst waarin de prijsvergelijking van energie wordt weergegeven op de website dienen een aantal gegeven ingevuld te worden. Gegevens als woonplaats, soort meter en verbruik van stroom en gas. Voor velen zijn dit mysterieuze getallen. Eens per jaar dienen ze doorgegeven te worden, maar verder weten maar weinig mensen hoeveel ze verbruiken. Dit maakt het vergelijken van de prijzen natuurlijk niet eenvoudiger, maar om de prijzen te vergelijken zijn deze gegevens wel nodig. Deze gegevens niet bij de hand? De website geeft een gemiddeld verbruik op basis van gezinsgrootte. Zo verbruikt een eenpersoonshuishouden gemiddeld 1840 kWh aan stroom en 1100 m³ gas. Zijn jullie met twee personen ga dan uit van 2930 kWh en 1300 m³ gas. Een gezin met één kind zal gemiddeld 3590 kWh gas verbruiken en 1550 m³ gas. Een gezin met twee kinderen zit gemiddeld op 4040 kWh stroom en 1600 m³ gas. En een huishouden bestaande uit twee volwassen en drie kinderen 4520 kWh stroom en 1800 m³ gas. Wanneer hiervoor gekozen wordt kan er dus alsnog een vergelijking gemaakt worden van energieprijzen.

Energieprijzen vergelijken, raadzaam of niet?

Het vergelijken van energieprijzen is erg raadzaam. Wanneer je dit standaard een keer per jaar doet ben je niet alleen verzekerd van het feit dat je het voordeligste tarief betaald voor je energie, maar er zijn soms ook andere voordelen verbonden aan overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Zo worden er welkomstpremies gegeven aan nieuwe klanten. Een nadeel daarvan is echter wel dat deze vaak pas na een jaar wordt uitgekeerd. Niet erg natuurlijk, want dan kan ook pas het totale verbruik van de afgelopen 12 maanden worden vastgelegd en afgerekend, maar wel vervelend wanneer men er vanuit zou gaan dat deze premie direct wordt uitgekeerd. Lees hiervoor goed de voorwaarden door, daar staan dit soort zaken duidelijk in vermeld. Bovendien is er waarschijnlijk tijd over, want het één voor één vergelijken van verschillende energieleveranciers is gelukkig niet meer nodig.