Entresolvloeren

Wat is een entresolvloer precies? Een entresolvloer is, in eenvoudige bewoordingen, een tussenvloer in een constructie die niet geheel openstaat voor de gelijkvloerse hoofdverdieping, of die het totale vloeroppervlak van de constructie niet overschrijdt. Een van de bekendste voorbeelden van mezzaninevloeren is de mezzaninevloer van de wolkenkrabbers in het Empire State Building in New York, die dient als middel om zowel licht binnen te laten als ventilatie. Er zijn verschillende soorten entresolvloeren waaruit u kunt kiezen. De meest voorkomende tussenverdieping is het open vloertype dat open staat voor alle andere verdiepingen erboven, maar nog steeds is ingesloten in een brandwerende metalen plaat aan de onderkant van de tussenverdieping om de machine te beschermen tegen elektrische schade.

Minimum Hoogte van mezzaninevloeren

De mezzaninevloeren “Minimum Hoogte” zijn het meest eenvoudig te installeren en het meest kosteneffectief. De mezzanines met ‘minimale hoogte’ zijn beschikbaar in zowel niet-open als open stijlen, en de mezzaninevloeren met ‘minimale hoogte’ moeten voldoen aan de NYC Fire Code-vereisten van ‘de minimale vloerhoek van 30 graden op het punt van obstructie van een uitgangsdeur of raam”. De mezzanines met “minimale hoogte” zijn het meest kosteneffectief wanneer ze worden gebruikt als secundaire verdieping in combinatie met de mezzanines met een open stijl “minimumhoogte”. Deze secundaire verdieping mag een grotere uitgangsdeuropening hebben dan de primaire “Minimum Hoogte” mezzanine. De mezzaninevloeren “Maximum Entree” zijn erg populair vanwege hun combinatie van esthetisch ontwerp met verhoogde structurele veiligheid. De mezzaninevloeren “Maximum Entree” worden typisch gebruikt in industriële gebouwen waar het laden en lossen van zware goederen een probleem is.

De “V”-secties van mezzaninevloeren

De “V”-secties van mezzaninevloeren kunnen het grootste structurele voordeel bieden. “V”-secties kunnen het meest economische gebruik van verticale ruimte bieden, omdat ongebruikt vloeroppervlak kan worden omgezet in bruikbare ruimte. De “V”-secties van het vloeroppervlak kunnen indien nodig horizontaal worden uitgebreid. Het “V”-gedeelte van een tussenverdieping heeft het best mogelijke gebruik van alle beschikbare verticale ruimte. Mezzaninevloeren kunnen uitzetten en krimpen met veranderende omgevingscondities, wat zorgt voor de meest economische verticale ruimtebenutting. In de publieke sector worden entresolvloeren gebruikt voor zowel residentiële als commerciële doeleinden.